be4

Εγώ, ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΗ, γεννηθείς στις 24/07/1975 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και όλοι οι συνιδρυτές που θα υπογράψουν παρακάτω, λαμβάνουμε από κοινού την τιμή να σας ανακοινώσουμε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την ονομασία ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, όπως ακριβώς το πιο πάνω έμβλημα και έδρα την οδό Πεντέλης 60 στο Μαρούσι, ο οποίος θα σέβεται τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 29 του συντάγματος.
Σκοπός μας δεν είναι να προβαίνουμε σε διαπιστώσεις αλλά να παραθέτουμε την ωμή πραγματικότητα όπως τη βιώνουμε όλοι μας. Το Ελληνικό Κράτος έχει υποστεί καταστροφή σε όλους σχεδόν του τομείς του. Μια εκτεταμένη και πολύμορφη καταστροφή που προκλήθηκε από τις ανεύθυνες πολιτικές που εφάρμοσαν τα τελευταία σαράντα χρόνια τα κόμματα της μεταπολίτευσης, με αποκορύφωμα τη διακυβέρνηση της χώρας από την «Πρώτη φορά Αριστερά» που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα στα οποία υποστήριζε ότι θα έδινε λύσεις. Η αγάπη για αυτόν τόπο οδήγησε κάποιους από εμάς στην Πλατεία Συντάγματος να ενώνουμε τις φωνές μας με τους Αγανακτησμένους ή να ενταχθούμε σε πολιτικούς σχηματισμούς ανεξάρτητους ή κεντρώους. Καταλήγουμε, όμως, σήμερα, στο λογικό συμπέρασμα ότι η λύση για έξοδο από την δυσμενή θέση που βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας δεν υπάρχει ούτε και υπήρξε ποτέ στα κόμματα που εναλλάσσονται μέχρι τώρα στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η λαϊκή σοφία χρησιμοποιεί τη ρήση «η ανοχή έχει (και) τα όριά της». Και η κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας, όλοι μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόρφωσης, εργασιακής κατάστασης και πολιτικής τοποθέτησης καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πλέον ανεκτό, η Πατρίδα να μη μπορεί να σταθεί στα πόδια μετά από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης. Δεν ανεχόμαστε η ΕΛΛΑΣ με τον περήφανο λαό της και το γόνιμο πνεύμα του, η χώρα με το καλύτερο κλίμα στον κόσμο, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, την εύφορη γη και τις πλούσιες θάλασσες της, η χώρα που γεννά και εξάγει σε όλο τον κόσμο διάνοιες, επιστήμονες και παγκόσμιους πρωταθλητές, η χώρα με την τόσο πλούσια αρχαία ιστορία, που συνεισέφερε τα μέγιστα στον οικουμενικό πολιτισμό, να άγεται και να φέρεται από τις ατέρμονες παλινωδίες ενός απαξιωμένου πολιτικού συστήματος που προάγει τη διαφθορά και υποτάσσεται χωρίς καμία αντίσταση σε εξωτερικά κελεύσματα.

Η πλειοψηφία μας θέλει και μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε μια Ελλάδα παραγωγική και πρωτοπόρο, μια Ελλάδα που θα φωτίζει τον κόσμο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Τι δε θέλουμε και τι δε μπορούμε;

Δε θέλουμε ένα κράτος που δεν μπορεί δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπου δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται επιλεκτικά οι νόμοι, όπου δεν υπάρχει αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Δε δεχόμαστε
άλλο την αδιανόητη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και την χαμηλή ποιότητα των αντιφατικών, πολλές φορές, δικαστικών αποφάσεων.
Δε μπορούμε να παρατηρούμε άπραγοι τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας στην πατρίδα μας. Η ανεργία παροπλίζει τους ηλικιακά παραγωγικούς Έλληνες καθιστώντας την επιβίωση τους αδύνατη, κάνοντας πάρα πολλούς να υποφέρουν από κατάθλιψη. Δε θέλουμε να αφήσουμε άλλους νέους επιστήμονες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προκειμένου να αποδράσουν από το αδιέξοδο που δημιουργεί η παντελής έλλειψη δυνατότητας εξεύρεσης εργασίας στον τόπο που γεννήθηκαν και μόχθησαν για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων.
Δε μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τα υψηλά, παράλογα και αναποτελεσματικά ποσοστά φορολογίας και εισφορών. Η ανικανότητα για την άμεση θέσπιση και λειτουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχει σαν αποτέλεσμα να «εκτελούνται» οι τίμιοι φορολογούμενοι, οι επιχειρήσεις, η ελληνική οικογένεια και η οικονομία στο σύνολό της.
Δε θέλουμε να παρακολουθούμε άπραγοι και σιωπηλοί, ένα κράτος που δε κάνει τίποτε ώστε να αναπτυχθεί η ελληνική παραγωγή. Ένα αδιάφορο κράτος που δε στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα και τον τουρισμό, δηλαδή του βασικούς πυλώνες που αποτελούν ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Δε μπορούμε και δε θέλουμε να δεχθούμε τη διαιώνιση του προσφυγικού προβλήματος περιμένοντας λύσεις από τους ξένους.
Η ερώτηση που προβληματίζει όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες είναι ΓΙΑΤΙ;
Επειδή δεν πρέπει να συνεχιστεί ο «διχασμός» των Ελλήνων με το τεχνητό δίλημμα «εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ευρώ» αφού τα προβλήματα μας δεν οφείλονται κατά κύριο λόγο εκεί.
Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο μια γραφειοκρατική και δυσκίνητη δημόσια διοίκηση που προσφέρει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης και δεν μπορεί να διαχειριστεί ορθά το ανθρώπινο δυναμικό. Ένα κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει και να περιορίσει τις σπατάλες και τις «μίζες» στους δήμους, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στις πρεσβείες στο εξωτερικό κ.α.. Μια κρατική μηχανή που απαξιώνει οποιαδήποτε κρατική επιχείρηση για να την ξεπουλήσει σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί ενώ από την άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει στην τύχη του τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα. Ένα κράτος που σχεδόν πάντα ακολουθεί τις εξελίξεις με καθυστέρηση χωρίς να είναι αυτό που τις καθορίζει.
Αξίζει να αγωνιστούμε με ανιδιοτέλεια και πατριωτικό ζήλο για τη θεραπεία της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής παθογένειας που ταλανίζει την αγαπημένη μας γη, τον λατρεμένο μας τόπο.
Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος!
Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή με συμμαχίες που θα την κάνουν να μην αισθάνεται καμία εσωτερική και εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, το Σύνταγμα και τα ιδανικά της χώρας.
Θέλουμε και θα δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα ακούει τα προβλήματα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως, θα λέει μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ στον ελληνικό λαό και θα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ σε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να γνωρίζει κάθε Έλληνας που πηγαίνει κάθε ευρώ και ποιά είναι η συνολική και αναλυτική εικόνα εσόδων –εξόδων του κράτους για να μπορεί να κρίνει αξιόπιστα και να μη στρέφεται η μια εργασιακή ομάδα εναντίον της άλλης.
Θέλουμε μια Ελλάδα που θα παράγει και θα καταναλώνει τα δικά της προϊόντα, που θα αυξήσει τις εξαγωγές της και θα μειώσει τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, καταπολεμώντας έτσι θεαματικά την ανεργία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, δίνοντας οξυγόνο στα ασφαλιστικά ταμεία.
Θέλουμε και έχουμε ήδη το πλαίσιο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου θα πληρώνουν όλοι ανάλογα με αυτό που τους αναλογεί και δεν θα ξεφεύγει κανένας, φυσικό ή νομικό πρόσωπο και θα στηρίζεται στην αρχή, «πληρώνουμε όλοι και από λίγο παρά λίγοι και πολλά».
Θέλουμε και έχουμε σχέδιο για πραγματικά δωρεάν και ουσιαστική παιδεία. Θέλουμε να ανατάξουμε τον θεσμό της οικογένειας που αυτή τη στιγμή «ασθενεί» και να χαλυβδώσουμε το Ορθόδοξο Χριστιανικό αίσθημα των Ελλήνων.
Θέλουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας χωρίς πολύωρες αναμονές στα επείγοντα ή πολύμηνες καθυστερήσεις για τα χειρουργεία με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και αναλωσίμων.
Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς ηχορύπανση, χωρίς αιθαλομίχλη, χωρίς τσιγάρο, χωρίς την οδηγική ζούγκλα που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους, προάγοντας παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος.
Θέλουμε να προωθήσουμε νέα πρότυπα ηθικής, σκέψης, στάσης και τρόπου ζωής απέναντι στο κράτος, στον συνάνθρωπο μας αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.
Θέλουμε και ήρθε η ώρα να προωθήσουμε προς το έξω την εικόνα μιας Ελλάδας που εφευρίσκει, δημιουργεί, σκέπτεται, παράγει γνώσεις, ξεφεύγει από το παρελθόν, την εσωστρέφεια και κοιτάζει με σιγουριά το μέλλον.
Θέλουμε μια δημοκρατική κοινωνία που δεν θα οδηγεί στην πόλωση, στην απομόνωση και την διάσπαση των πολιτών.
Θέλουμε, τέλος, πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων και μια Ελλάδα της κοινής λογικής.
Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνο αν έχουμε σαν όραμα μια ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ, ΔΥΝΑΤΗ, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» την ΑΛΗΘΕΙΑ τη ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ήρθε πλέον η ώρα να σταματήσουμε να ρίχνουμε ευθύνες στους άλλους και να αναλάβουμε ο καθένας το δικό του μερίδιο, ενεργοποιώντας τους εαυτούς μας ως πολίτες, τα κύτταρα της Δημοκρατίας, παροτρύνοντας ταυτόχρονα και τους νέους για να δουλέψουμε όλοι μαζί με σκοπό το καλό και την ευημερία της Πατρίδας.
Για τους λόγους αυτούς ΚΑΛΟΥΜΕ όλους εσάς να στηρίξετε την προσπάθειά μας! Όλους εσάς που δεν δέχεστε άλλο πια ο περήφανος Ελληνικός Λαός να τρώει από τα σκουπίδια, από τα συσσίτια του Δήμου και της Εκκλησίας ή να χάνει με κατάσχεση την πρώτη κατοικία ενώ άλλοι, ακόμη και σήμερα στη εποχή που η κρίση βρίσκεται στο απόγειό της, να απολαμβάνουν παράλογα και προκλητικά προνόμια!

ΚΑΛΟΥΜΕ
κοντά μας σε αυτή τη νέα μεγάλη δημοκρατική και πατριωτική οικογένεια όλες τις υγιείς δυνάμεις , τους νέους, προσωπικότητες και απλούς πολίτες εντός αλλά και εκτός της ελληνικής επικράτειας, αξιόλογους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις χώρες της Ευρώπης, την Αυστραλία και αλλού, στα μάτια των οποίων διακρίνεται μόνο αγάπη, το ενδιαφέρον και ο πόνος για την ΕΛΛΑΔΑ, όλους όσους εκφράζει αυτή η ιδρυτική δήλωση, και όλους εκείνους που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της ΕΛΛΑΔΑΣ και του συνόλου του λαού, να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ και στην ΠΑΤΡΙΔΑ.